Üzemi Teszt Összefoglaló: A Fenntartható Víztelenítési Technológia Előnyei

A Teszt Eredményei

A teszt során az új szalagprés 40%-kal magasabb iszapfeladás mellett 2%-kal magasabb szárazanyag-tartalmat ért el, miközben a surgalékvíz lebegőanyag-tartalma minimálisra csökkent. Ez a gyakorlatban az üzemidő, az áramfogyasztás és a munkaerőigény kb. 30%-os csökkenését jelentette, továbbá minden hatodik konténer elszállítása megtakarításként jelentkezett.

0

A Technológia Lényege

A tesztelés során alkalmazott technológia magában foglalja a víztelenítés beállítását, amit a megfelelő iszapkor tartása és a csurgalékvíz megváltozott minőségével történő kalcium-egyensúly beállítása követ. Ennek eredményeként javulnak a víztelenítés fajlagos mutatói és az energiaigény, miközben kialakul egy jól ülepedő, stabil nitrogéneltávolításra képes eleveniszap.

Látványos Eredmények

A BWA Nanosmart alkalmazásakor a vízelvezetéshez szükséges apró pelyhen belüli csatornák megmaradnak, miközben az apró pehelytörmelékek nem tömítik el a szalagot, így az iszap és a szalag könnyedén elválnak egymástól. A surgalékvíz újratisztításának kalciumigénye minimális, míg a kalciumtartalma megnő, ami erősíti a pehelyszerkezetet az anoxikus medencében.

Következtetések és További Lépések

A tisztítóművön végzett tesztelés eredményei bizonyítják, hogy a BWA Nanosmart technológia kiválóan alkalmazható a modern szennyvízkezelési és iszapkezelési folyamatokban, hozzájárulva a fenntarthatósághoz és a költséghatékonysághoz. 

A zöld technológia iránt elkötelezett szervezetek számára a BWA Nanosmart alkalmazása nem csupán a működési hatékonyság javítását kínálja, hanem egy lépést is jelent a fenntarthatóbb és környezettudatosabb jövő felé.