Célunk:

A fajlagos költségek, a környezet terhelésének, és a tisztítás széndioxid lábnyomának a csökkentése

A világ fejlettebb országaiban a szennyvíztisztítás kutatási és feljesztési iránya az önmagát energiával ellátni képes szennyvíztisztító telep, minél kisebb széndioxid lábnyommal.

 

A jellemző irány a fölös iszap szerves anyag tartalmának és mennyiségének növelése, a problémamentes sűrítés és így a maximálisan elérhető tartózkodási idő elérése a rothasztó toronyban.

A fenti kérdések biológiai szempontból az iszapterhelés, az oldott oxigén koncentráció és a pehelyszerkezet, illetve pelyhen belüli töltéseloszlás függvényei.

 

Ebben a kérdésben együtt dolgozunk több magyar szakemberrel, vállalattal és intézménnyel, mert úgy gondoljuk a hazai vízipar, ráépítve a külföldi tapasztalatokra képes nemzetközi szinten is hozzájárulni ennek a fenntarthatósági problémának a megoldásához.

 

A BWALab célul tűzte ki, hogy a Kárpát-medence régióban a következő években elterjessze az iszapmenedzsment koncepcióját, nagymértékben növelje a technológusok olcsónak  mondható biológiai információkra való támaszkodási lehetőségeit, a tisztítóművek döntö többségén hozzájáruljon a fajlagos költségek-, a környezet terhelésének- és a tisztítás széndioxid lábnyomának a csökkentéséhez. 

Ebben szoros partnerünk a VTA csoport (www.vta.cc) , akik partnerként állnak a magyar viziközmű szakmához és a hazai víziparhoz, annak érdekében hogy ne csak német és osztrák technológiák kerüljenek a régiónkba, de azokra akár ráépülve magyar technológiák is kivívhassák helyüket Európa legerősebb gazdaságaiban és a világban egyaránt.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

©2017 BY BACTERIOLOGICAL WATER ANALYSIS LABORATORY Kft.

BWA Lab Kft.

Vértanúk tere 1., 2/3
Budapest

H - 1054

+36 70 978 35 66

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x