Iszapmenedzsment

Egy települési szennyvíztisztító telep szennyvízmennyiségtől és minőségtől függő költségeinek körülbelül egy harmadát teszi ki az iszapelhelyezési költség, egy harmadát az iszap telepi kezelésének költsége és egy harmadát az iszap levegőellátását biztosító légfúvók áramfelvétele.

 

A közös pont az eleveniszap, melynek felépítése és aktivitása meghatározza  a fajlagos üzemeltetési költségeket és a tisztítási technológia lehetőségeit. Az iszap végső elhelyezésére megoldást kínáló külső vállalatokkal kialakított hosszú távú kapcsolat és az elvárásaiknak megfelelő minőségű iszap előállítása egyre inkább feltétele a gazdaságos és fenntartható üzemeltetésnek.

A mi munkánk az iszap felügyelete, szükség szerinti alakítása és kontrollálása a baktériumok osztódásától az elszállító járműbe kerülésükig. Az iszap teljeskörű minőségmenedzsmentjét végezzük az üzemeltető- és az iszapelhelyezést végző vállalatok megbízásából egyaránt.

Felügyelet és kontroll

A VTA Nanofloc® az eleveniszapos technológiák kritikus lépését optimalizálja: a szennyvíz és az iszap szétválasztását. Pozitív hatása a vízvonalon és az iszapvonalon egyaránt érezhető.

A nanostruktúra következménye során nagyon kis részecskék képesek a pelyhek belsejébe diffúzió során bekerülni.

Ez egy kifejezetten nagy aktív felületet jelent (a méretükhöz képest), ami lehetővé teszi a töltésnek a pehely középpontjába juttatását.

Hatására a töltés kiegyenlítődése már a pehely belsejében megkezdődik. Így kifejezetten kompakt, de szerkezetében nyitott pelyhek képződnek, nagy sűrűséggel. Miközben javul az ülepedési sebesség és ezáltal növekszik a hidraulikus kapacitás.

Speciális, problémás esetek kezelése

 
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

©2017 BY BACTERIOLOGICAL WATER ANALYSIS LABORATORY Kft.

BWA Lab Kft.

Vértanúk tere 1., 2/3
Budapest

H - 1054

+36 70 978 35 66

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x