Energiasemleges szennyvíztisztító telep

Éppen úgy, mint ahogy a szennyvízkezelés a csatornahálózat elején kezdődik és a befogadóba engedésnél végződik, az iszapkezelés is a baktérium létrejötténél kezdődik és az elhelyezésnél végződik.

Nitrifikáció stabil fennmaradása

A nanotechnológia és a biológiai visszacsatolások lehetővé teszik a nitrifikáció stabil fennmaradása mellett a telepi technológia alacsonyabb iszapkorral történő működtetését. Így növekszik a fölös iszap mennyisége és szervesanyag tartalma is.

 

Növekszik a telep biológiai stabilitása (fonalasodás) és csökken külső energiaigénye, széndioxid lábnyoma.

A biológiai tisztítási fokozatra érkező szennyvíz BOI5 tartalom kb. 70%-nak megfelelő súlyú lesz az iszapszaporulat (új baktérium), egy átlagosan 20 napos iszapkorral üzemelő telep esetén. Az iszapkor meghatározása eddig a tisztítási céloknak alárendelten, a nitrifikáció igényei szerint történt.

 

Az energiasemleges szennyvíztisztító telepek felé vezető út azonban az optimális iszapkor meghatározásán keresztül vezet a legnagyobb szennyvíztisztító telepeken is.

 

Így a szervesanyag tartalom mind kisebb része kerül a levegőztető medencében áram felhasználásával, és széndioxid termelés mellett lebontásra, és  mind nagyobb részéből lesz energiatermelésre alkalmas, jó minőségű biogáz.   

Optimális iszapkor meghatározása az alapja a jó minőségű biogáznak

 
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

©2017 BY BACTERIOLOGICAL WATER ANALYSIS LABORATORY Kft.

BWA Lab Kft.

Vértanúk tere 1., 2/3
Budapest

H - 1054

+36 70 978 35 66

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x