A biológiai távfelügyeleti rendszer két nagyon jellemző problémra kínál megoldást.

 

I., Magyarországon egyre nagyobb regionális üzemeltetők jönnek létre. Egy-egy technológushoz egyre nagyobb területen, egyre több szennyvíztisztító telep tartozik, ugyanakkor a technológusok adminisztratív, őket irodai székhez kötő kötelezettségei is növekednek. A biológiai távfelülgyeleti rendszer akár hetente ad információt a telep működéséről, nyomon követi a tendenciák alakulását.

II., Egy technológus számára jelentős költséget, befektetett energiát és információgyűjtésre vonatkozó erőfeszítéseket jelent megállapítani, hogy egy adott pillanatban (amikor a telepen jár) az oldott oxigén szintet csökkentheti-e, illetve az iszapelvételt növelheti-e hogy a költségoptimumhoz közelebb kerüljön. Így logikus lépés megelégedni az „elég jó” beállításokkal is. A biológiai távfelügyeleti rendszer azonban alacsony költséggel nyújt olyan információt, amely egyébként csak összetett és drága elemzőmunka  során volt eddig elérhető.

Biológiai távfelügyeleti háttértámogatás regionális üzemeltetők technológusai számára

Egy szennyvíztisztító telephez több technológiai egyensúlypont tartozik. Innovációinkkal a három fő költségcsoport (levegőztetés áramköltsége, pehelyszerkezetet és iszapaktivitást alakító kémiai segédanyagok költsége, iszappal kapcsolatos költségek) biológiai visszacsatoláson alapuló összehangolása akár 5-22% költségcsökkentést is eredményezhet a telep működésében.

 

A három fő költségelem összehangolását az teszi lehetővé, hogy a levegőztetett medence oldott oxigén szintje, a levegőztetés ideje és az iszap szaporulata és fizikai-biológiai tulajdonságai között szoros kapcsolat áll fenn.

Szoftverünk ezen optimumszámításokat végzi el, a biológiai mintavételek eredményei alapján.

Bővebb felvilágosításért kérjük keresse munkatársunkat!

Biológiai visszacsatoláson alapúló rendszerszabályozás

 
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

©2017 BY BACTERIOLOGICAL WATER ANALYSIS LABORATORY Kft.

BWA Lab Kft.

Vértanúk tere 1., 2/3
Budapest

H - 1054

+36 70 978 35 66

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x