Főtevékenységünk során olyan szennyvíztisztító telepeknek segítünk problémáik megoldásában, ahol a tisztított víz paraméterei miatt korábban büntetés fizetésére is sor került, vagy a kezelő beszámolója szerint a szennyvíztelep - akár a vízvonalon, akár az iszapvonalon -, valami miatt egyáltalán nem vagy csak kockázatosan működik.

Munkánkat röviden "iszapmanagementként" lehet leírni.

Ezekben az esetekben a szennyvíztisztító telepek iszappal összefüggő problémáinak technológiai fókuszú elhárítását és optimalizálását végezzük el (mind a vízvonalon, mind az iszapvonalon). Illetve, ezzel párhuzamosan megtörténik általunk a víz- és iszapvonal egymással történő összehangolása is.

Tevékenység

Hozzáadott értékünk

I. Az előírt tisztított víz határértékeit nem teljesítő vagy ennek a kockázatnak visszatérését magukon viselő szennyvíztisztító telepek hatékonyságát képesek vagyunk javítani. Ezáltal a hatósági büntetéseket megszűntetni, a telep számára költséget csökkenteni.

II. Online, regionális rendszerünk egy olyan technológusi háttértámogató rendszer, mely segít a mindennapos technológiai döntéshozatalban. E rendszer továbbá alkalmas kontroll, monitoring vagy távfelügyeleti rendszerként is funkcionálni a regionális vízmű vállalat számára. 

III. Azokon a szennyvíztelepeken, ahol kiugró az áramfogyasztás, illetve átlagon felüliek a fajlagos költségek, technológiánkkal képesek vagyunk a telep optimális működését helyreállítani, ezáltal a telep költségeit csökkenteni.

IV. Sűrítési-, víztelenítési hatásfokot képesek vagyunk növelni, ezáltal javítva a telep által használt polielektrolit reakcióképességét, mely hatására a magas víztartalmú, folyós iszap elszállíthatóvá válik.

V. Tevékenységi körünkbe tartozik még az iszapgépházak kénhidrogén szintjének felmérése, melyhez kapcsolódóan technológiánk szükség esetén alkalmas a gázkoncentráció határérték alatti szintre csökkentésére.

 

BWA Lab Kft.

BWA Laboratory Kft. egy magyar magánszemélyek tulajdonában álló vállalat, mely hisz abban, hogy a hazai vízipar nyitott az új technológiákra. Ezért saját fejlesztéseinken túl, a bajor víziparban vezető szerepet játszó high-tech vállalat, a VTA Csoport szakmai támogatásával szeretnénk hazánkban olyan technológiák megvalósítását elősegíteni, melyekre a szakma itthon építhet és további hazai innovációk alapjául szolgálhat.

BWA Laboratory munkája során igyekszik szoros kapcsolatot kiépíteni a hazai vízügyi kutató szervezetekkel, a szakmát gyakorló technológusokkal és a meghatározó vízipari vállalatokkal.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

©2017 BY BACTERIOLOGICAL WATER ANALYSIS LABORATORY Kft.

BWA Lab Kft.

Vértanúk tere 1., 2/3
Budapest

H - 1054

+36 70 978 35 66

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x