VTA - Nanofloc ®

A VTA forradalmian új, nanotechnológiára épülő terméke (VTA Nanofloc A644) rámutatott arra, hogy a biológiai tevékenység, egyben fizikai töltések és töltéseloszlások megváltozását is jelenti.

Ezek laboratóriumi mérése és a pelyhek belsejéből kiinduló változtatása rugalmasságot és széles körű szabadságot ad a technológiai beavatkozások elvégzéséhez, ugyanakkor a termék egyedi tulajdonságainak köszönhetően az iszap szerkezete és összetétele is megváltozik, a telepi technológia beállítási lehetőségeinek spektruma bővül.

Gyors eredmény

A nanorészecskéknek köszönhetően a pelyhek belsejében, kifejezetten nagy aktív felület keletkezik, ami lehetővé teszi a töltéseknek a pehely középpontjába jutását, ezáltal a szennyvíztisztítóban a szükséges kémiai reakciók hihetetlen sebességgel felgyorsulnak.

Javul az ülepedési sebesség és ezáltal növekszik a hidraulikus kapacitás.

VTA Nanofloc® vasoxid nanorészecskéket tartalmaz (ca. 50 nm) és ezáltal a nanotechnológiát a szennyvíztisztítás számára is elérhetővé teszi.

A nanostruktúra következménye, hogy a nagyon kis részecskék képesek a pelyhek belsejébe diffúzió során bekerülni. Ezáltal kifejezetten nagy aktív felületet jelentenek (a méretükhöz képest), ami lehetővé teszi a töltésnek a pehely középpontjába juttatását

Hatásának köszönhetően a töltés kiegyenlítődése már a pehely belsejében megkezdődik. Miközben kifejezetten kompakt, de szerkezetében nyitott pelyhek képződnek, nagy sűrűséggel.

Nanotechnológia

Stabilitás

VTA Nanofloc® ideiglenes alkalmazása lehetővé teszi az üzembiztonság gyorsan  helyreállítását.

Folyamatos alkalmazás során viszont lehetőség nyílik esetleges állandó negatív hatások ellensúlyozására, vagy egyszerűen csak a teljes technológia hatásfokának növelésére, fajlagos költségeinek csökkentésére.

Az eleveniszap folytonosan változó felületi töltését és töltéseloszlását mérjük és irányítjuk, hogy az üzemeltető technológus számára a szennyvíztisztító telepet kezelhetőbbé tegyük.

 

Mindezt rendszerben gondolkodva tesszük, és a vízvonalon a KOI-, nitrogén- és foszforeltávolítás, az iszapvonalon pedig a víztelenítés és iszapelhelyezés területén a fajlagos értékek javulását érjük el.

Költségcsökkentés

Egy szennyvíztisztító telephez több technológiai egyensúlypont tartozik. Innovációinkkal a három fő költségcsoport (levegőztetés áramköltsége, pehelyszerkezetet és iszapaktivitást alakító kémiai segédanyagok költsége, iszappal kapcsolatos költségek) biológiai visszacsatoláson alapuló összehangolása akár 5-22% költségcsökkentést is eredményezhet a telep működésében.

 
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

©2017 BY BACTERIOLOGICAL WATER ANALYSIS LABORATORY Kft.

BWA Lab Kft.

Vértanúk tere 1., 2/3
Budapest

H - 1054

+36 70 978 35 66

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x